CDA en VVD: radicalisering jonge kinderen potentieel groot gevaar voor de samenleving

Bericht geplaatst op 4 februari 2016  

pers1

DEN HAAG – De radicalisering van jonge kinderen vormt een ‘potentieel groot gevaar voor onze samenleving’. Dat stellen het CDA en de VVD in Kamervragen aan minister Asscher (PvdA) van Integratie.

De twee partijen kondigden eerder deze week al aan Kamervragen te stellen over de radicalisering van jonge kinderen. Maandag meldde Omroep West dat kinderen uit moslimgezinnen op steeds jongere leeftijd – 10 jaar en jonger – radicale ideeën hebben.

Volgens de Haagse onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven (D66) zijn er in de stad tientallen moslimjongeren met radicale denkbeelden, onder wie jonge kinderen. Ook Van Engelshoven sprak van een ‘potentieel groot gevaar voor de samenleving’.

Landelijke trend
Volgens de Kamerleden Pieter Heerma (CDA) en Sjoerd Potters (VVD) is het de taak van ouders en scholen om kinderen ‘weerbaar te maken tegen anti-westerse indoctrinatie’. De volksvertegenwoordigers willen van Asscher weten welke maatregelen de minister gaat nemen om scholen daarbij te ondersteunen – ‘ook waar het gaat om signalering van radicalisering’.

Het CDA en de VVD zijn verder benieuwd of er sprake is van een landelijke trend. ‘Zijn er cijfers bekend over aantallen kinderen met radicale ideeën?’, vragen de partijen zich af.

Bron: Omroepwest.nl
Datum: 4 februari 2016